Si ndikojnë infeksionet bakteriale dhe virale tek aborti

2020-03-12 në ora 13:31

Disa infeksione virale dhe bakteriale mund të rrisin rrezikun e humbjes së shtatzënisë. Ndërsa, disa sëmundje infektive janë faktorë rreziku të dokumentuar mirë për abort, studime të tjera sugjerojnë se disa infeksione të zakonshme vaginale mund të rrisin rrezikun tuaj të abortit.

Nëse jeni i shqetësuar se mund të keni ndonjë nga këto infeksione, bisedoni me mjekun tuaj për të bërë testimin dhe trajtimin tregon verywellfamily, transmeton GazetaShneta.

Vaginoza bakteriale

Vaginoza bakteriale (BV) është një infeksion i zakonshëm vaginal që shkakton djegia pas marrëdhënies seksuale dhe shkarkimi i hollë.

Ndërsa, BV mund të prodhojë simptoma, disa gra me BV nuk kanë fare simptoma. Disa studime kanë lidhur vaginozën bakteriale si në abortin e parë dhe atë të tremujorit të dytë, ashtu edhe me rrezikun më të lartë të lindjes së parakohshme. Megjithatë, studiuesit ende po shqyrtojnë se si BV lidhet me abortin.

Klamidia

Pasja e klamidisë dhe sëmundjeve të tjera seksualisht të transmetueshme mund të rrisë shanset tuaj për të zhvilluar sëmundje inflamatore të legenit (PID), një gjendje inflamatore e cila është një faktor rreziku i njohur për shtatzëninë ektopike. Shenjat e PID mund të përfshijnë dhimbje të legenit, siklet dhe ethe.

Studiuesit kanë gjetur prova që klamidia mund të rrisë abortin pasi bakteret mund të ndryshojnë reagimin tuaj imunitar kundër një shtazëni të hershme.

Simptomat e klamidisë mund të përfshijnë shkarkimin, kruajtjen, dhimbjen vaginale, dhimbjen e rektumit dhe shkarkimin dhe dhimbjen gjatë seksit dhe urinimit. Shumë gra me klamidia nuk do të pësojnë asnjë simptomë./GazetaShneta/