Si ndikon acidi folik në fertilitetin tuaj

2020-07-06 në ora 15:47

Acidi folik rekomandohet në përgjithësi për gratë që përpiqen të ngelen shtatzënë.

Acidi folik ndihmon në prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut, si dhe ADN’së shkruan Parenting.FirstCry, transmeton GazetaShneta.

Këtu janë disa mënyra që acidi folik mund t’ju përmirësoj pjellorinë tuaj.

Fertiliteti mashkullor

-Numri më i lartë i spermës:

Acidi folik rrit numrin e spermës dhe kjo mund të ndihmojë burrat të fitojnë shtesat e nevojshme në mënyrë që të ndihmojnë partnerët e tyre të ngelen shtatzënë.

-Rrezik më i vogël i anomalive

Kjo zvogëlon rrezikun e anomalive kromozomale të cilat mund të përfundojnë duke çuar në defekte të lindjes.

Fertiliteti femëror

-Rrite cilësinë e vezëve

Ngjashëm me atë se si acidi folik përmirëson cilësinë e spermës tek burrat, gjithashtu ndihmon në përmirësimin e cilësisë së vezëve tek gratë. Acidi folik ndihmon në mbajtjen e shëndetshëm të vezës dhe larg nga çdo agjent shkaktues të sëmundjes./GazetaShneta/