Si ndikon britma kur kemi dhimbje?

2017-05-17 në ora 10:29

Besojeni ose jo, po kur ulërini nga dhimbja, në fakt e lehtësoni atë.

Shkencëtarët kanë zbuluar se nëse ia bëni “au”, atëherë ky mesazh interferon me mesazhet e dhimbjes që po i drejtohen trurit.

Biologët më herët theksonin se klithma të tilla vijnë për shkak se ne duam të paralajmërojmë të tjerët për rrezikun.

Por kërkimet e reja sugjerojnë një lidhje edhe më interesante.

Studimi është kryer nga shkencëtarët e Universitetit të Singaporit.

Ata testuan 56 persona dhe zbuluan se sa herë ata lëshojnë tinguj nga dhimbja, e përjetojnë më pak atë.