Si ta mbani beben tuaj të shëndetshëm në sezonën e ftohtë

2018-11-21 në ora 18:18

Sezona e ftohtë ka arritur, me të vijnë edhe ftohje dhe gripe që janë të rrezikshme jo vetëm për fëmijët por edhe për të rriturit, shkruan Mother and Baby, transmenton Gazeta Shneta.

Bebet më së shumti janë në rrezik në marrjen e sëmundjeve të ndryshme, për shkak sistemit imunitar jo të zhvilluar.

Nëse keni një fëmijë të vogël dhe jeni të shqetësuar se gjatë kësaj kohe do të sëmuhet, atëherë duhet të siguroheni që jeni dukë bërë gjithcka për ta parandaluar këtë gjë.

Disa mënyra se si ta mbani të shëndetshëm fëmijën gjatë kësaj sezone:

Përdorni dezinfektues të dorës dhe fshirës antibakterial

Kur kaloni shumë kohë jashtë shtëpisë është vështirë ti lani duart si duhet, por dezinfektuesi është zgjidhja. Përdorni cdo herë kur jeni më fëmijën tuaj në publik dhe kujtoni t’ia pastroni duart fëmijës sa herë që prek dicka.

Vakcinoni fëmijët tuaj

Siguroheni që cdo vizitorë, madje edhe ju ti pastroni duart

Mbajeni fëmijën tuaj të veshur trashë

Nëse mundeni, ushqejeni me qumësht gjiri

Mos lejoni familjarë apo shoqëri të cilet kanë kapur ndonjë ftohje

Kuptojeni kur është koha për të thirrur doktorrin

/Gazeta Shneta/