Si ta ndalni gjakderdhjen nga hunda në mënyrën e duhur

2017-07-12 në ora 19:48

Për shkak të faktorëve të ndryshëm që ndikojnë në çrregullimin e gjendjes normale të hundës, duke shkaktuar gjakderdhjen e befasishme.

Në rast se iu ngjanë një gjë e tillë, më poshtë e keni të listuar mënyrën si ta ndalni gjakderdhjen shpejt dhe pa telashe, transmeton Gazeta Shneta.

Mos e shtrini kokën pas sepse:
Mund të pësoni ngulfatje Gjaku në ezofag mund të shkaktoj mundim dhe te vjellura

Çfarë duhet të bëni?
Uluni me trup të drejtuar;
Uleni kokën ngadalë para trupit;
Mbajeni hundën me dy gishtërinjë (5-10min);
Vendosni diçka të ftohtë mbi kurorën e hundës;
Merrni frymë me anë të gojës dhe mos flisni;

Kur gjakderdhja të ndalet, pastrojeni gjakun me ujë të nxehtë;
Shtrihuni në shpinë për të pushuar 2-3 orë;
Mos i fryeni hundët dhe mënjanoni ngacmimet fizike.

Në rast se gjakderdhja nuk ndalet për 30 minuta dhe keni mundim apo të vjellura, njoftoni doktorin tuaj, sepse kjo mund të jetë shenjë e ndonjë problemi më serioz. /Gazeta Shneta/