Si ta parandaloni abortin në shtatzëninë e hershme?

2017-05-22 në ora 11:25

Çdo humbje e padëshiruar dhe spontane para javës së 20 të shtatzënisë konsiderohet abort. Mospërputhjet janë një dukuri relativisht e zakonshme, që prek gati 15% të të gjitha shtatzënive.

Megjithatë, përsëritja e gabimeve, të përcaktuara nga ose tre humbje të njëpasnjëshme të tremujorit të parë ose dy me një në tremujorin e parë dhe një në tremujorin e dytë, sugjeron se mund të ketë një gjendje mjekësore themelore, transmeton Gazeta Shneta.

Gratë që përjetojnë abortime të përsëritura duhet të konsultohen me një specialist për të shmangur humbjet e mëtutjeshme.

Një abort është rezultat i gabuar i një anomalie gjenetike që ndodh në fetus, shpesh i karakterizuar nga trefishimi i një kromozomi. Përderisa aborti nuk mund të parandalohet nga mjekësia perëndimore në ndonjë mënyrë të përcaktuar, ka shumë masa paraprake që mund të ndërmerrni për të ulur mundësinë e abortimit.

– Ushtrohuni rregullisht
– Hani shendetshem
– Menaxhoni stresin
– Mbani peshë brenda kufijve të shëndetshëm
– Merrni acidin folik çdo ditë
– Mos pini duhan/Gazeta Shneta/