Si të kontrolloni frymëmarrjen gjatë lindjes, çdo gjë që duhet të dini

2018-09-22 në ora 07:50

Në fillim dhe në fund të çdo kontraktimi mos harro që të marrësh frymë thellë, dhe të relaksoheni. Kjo jo vetëm që ndihmon në mprehjen e fokusit tuaj, por gjithashtu siguron më shumë oksigjen për fëmijën tuaj, muskujt dhe mitrën tuaj.

Filloni frymëmarrjen e ngadaltë kur kontraktimet janë mjaft intensive, saqë nuk mund të ecni ose të flisni me to pa u ndalur. Përdorni frymëmarrjen e ngadalshme për sa kohë që ju e shihni se po ju bën dobi.

Kalo në një model tjetër nëse tensionoheni dhe nuk mund të pushoni gjatë kontraktimit, transmeton Gazeta Shneta.

Merrni një frymë, një psherëtimë e madhe sapo fillon kontraktimi. Lëshoni të gjitha tensionet derisa nxirrni frymën jashtë.

Merrni frymë ngadalë përmes hundës dhe nxirrni përmes gojës. Përshpejtoni dhe lehtësoni frymëmarrjen tuaj, ndërsa tkurrja rritet në intensitet. Mbani gojën dhe supet tuaja të relaksuar.

Ndërsa norma juaj e frymëmarrjes rritet në drejtim të kulmit të kontraktimit tuaj, merrni frymë brenda dhe jashtë lehtë përmes gojës.

Mbani frymëmarrjen tuaj cekët dhe dritën në një shkallë prej rreth një frymëmarrjeje për sekondë./Gazeta Shneta/

– Kliko këtu për t’u informuar me testin që duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për të konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës në ardhje është në rregull.