Si të kujdeseni për vaginën pas lindjes, këshilla të vlefshme

2018-03-23 në ora 08:32

Të keni një fëmijë nuk është thjesht një dëshirë për shkak se doni shumë fëmijët, por duhet të keni kujdes edhe për kujdesin vaginal pas lindjes.

Dr. Angela Jones, gjinekologe dhe obstetëre thotë se e gjithë gjendja e vaginës suaj varet nga mënyra e lindjes, shkruan PV, transmeton Gazeta Shneta.

Derisa shumë nëna të tjera tregojnë se vagina e tyre ka qenë duke u ‘torturuar’ pas lindjes së foshnjës sa që thonin se nuk do të kishin një bebe të dytë, pastaj lotët vaginal.

‘Çdo grua është e ndryshme, kështu që çdo trup i gruas shërohet në mënyrë të ndryshme, derisa marrja e disa prej ilaçeve postpartum do të ju ndihmojë patjetër’, tregon Dr. Jones.

Gjatë gjashtë javëve pas lindjes qoftë natyrale apo me operacion cezarian, ju do të keni rrjedhje të gjakut në këmbë e juaja dhe kjo shihet si diçka normale.

Derisa pushim i abdomenit ka të bëjë jo vetëm të shtriheni dhe të pushoni, por të mos keni depërtime në vaginë si gishtërinjë, penis apo diçka të tillë./Gazeta Shneta/