Si të largoni erën e keqe të gojës

2017-04-08 në ora 20:42

Aroma e keqe e gojës është një nga problemet që shumëkush është përballur. Por ka gjithmonë një zgjidhje, e cila nuk kërkon shumë kohë. Sipas mjekëve është e lehtë për të përmirësuar frymën tuaj dhe për të mbajtur dhëmbët dhe mishrat e shëndetshme në të njëjtën kohë. Provoni këto hapa të thjeshtë për ta bërë gojën tuaj të ndjehen të freskët dhe të pastër.

– Lajini dhëmbët të paktën dy herë në ditë

– Gjatë kohës që lani dhëmbët, pastroni dhe gjuhën

– Pastroni më shpesh dhëmbët me pe

– Shpëlajeni gojën pas çdo ushqimi që konsumoni gojën tuaj jashtë

– Shmangni ushqimet si qepa dhe hudhra

– Hani ushqime me përmbajtje të lartë  fibrash

– Shmangni ushqime me sheqer

– Shmangni kafen dhe alkoolin

– Hani ushqime që përmbajnë vitamin D