Si të lindet fëmija i gjinisë së dëshiruar?

2017-04-02 në ora 09:15

Disa teori të deritashme të njohura mirë me atë se a do të lindni fëmijë mashkull apo vajzë, janë:

– Rastësi e kulluar. Gjysma e spermatozoideve bartin kromozomin X, ndërsa gjysma tjetër kromozomin Y, kështu ë shanset janë 50:50, transmeton Telegrafi.

– Burrat “macho” më së shpeshtin bëhen baba të fëmijëve vajza. Disa hulumtime kanë treguar se meshkujt të cikat merren me “macho profesione”, siç janë ushtria dhe policia, më së shpeshti bëhet baba të fëmijëve vajza.

– Shkencëtarët më së shpeshti bëhen baba të fëmijëve meshkuj. Në Londër është botuar studimi i cili tregon që shkencëtarët, hulumtuesit, inxhinierët e kokat tjera “sistematike” kanë shanse më të mëdha të bëhen prindër të fëmijëve meshkuj.

– Ushqimi. Disa hulumtime tregojnë që te gratë që konsumojnë ushqim të pasur me kalcium, siç janë djathi dhe mishi i peshkut, i kanë gjasat më të mëdha të bëhen prindër të fëmijëve vajza, ndërsa femrat të cilat hanë më shumim ushqim të njelmët dhe mish të kuq, rëndom lindin fëmijë meshkuj.