Si të mbeteni shtatzënë më shpejt: pozicionet më të mira gjatë seksit për të mbetur shtatzënë

2019-08-03 në ora 20:06

Tani që keni planifikuar dhe keni formuar mendjen tuaj për të mbetur shtatzënë, dëshironi që kjo të ndodhë sa më shpejt. Sidoqoftë, mos u bëni të padurueshëm nëse kërkon pak më shumë kohë. Ka disa gjëra që duhet të bëni dhe disa gjëra që duhet t’i shmangni për të rritur shanset tuaja.

Në disa raste, kur natyra ka nevojë për një nxitje, një shtytje e vogël nga ju dhe partneri juaj mund të kalojnë një rrugë të gjatë dhe të mbeteni shtatzënë. Kur bëhet fjalë për pozicionin më të mirë për të mbetur shtatzënë, rregulli i përgjithshëm është që sperma e mashkullit duhet të depozitohet sa më afër qafës së mitrës.

Pozicioni misionar

Thuhet se është pozicioni që është më i miri për të mbetur shatzënë. Kjo për shkak se kjo pozitë e veçantë lejon depërtimin më të thellë të mundshëm, duke bërë të mundur që sperma të depozitohet sa më afër qafës së mitrës.

Ngrini vithet

Ngritja e vitheve, e cila mund të bëhet duke vendosur një jastëk poshtë jush gjithashtu mund të jetë e dobishme, sepse kjo ekspozon qafën e mitrës femërore në aq shumë spermë sa mashkulli mund të lëshojë.

Doggy style apo stili i qenit

Pozicioni i hyerjes së pasme, ku burri hyn në grua nga pas është gjithashtu një pozicion i rekomanduar. Në këtë pozicion, spermatozoidi depozitohet edhe më afër qafës së mitrës, duke ndihmuar kështu në rritjen e shanseve të konceptimit.

Anash pranë

Ju gjithashtu mund të provoni të kryeni marrëdhënie seksuale ndërsa qëndroni pranë njëri-tjetrit. Ky pozicion gjithashtu shkakton ekspozimin më të madh të qafës së mitrës ndaj spermës mashkullore.

Orgazmat

Më në fund, ndërsa kjo nuk ka asnjë lidhje me pozicionet seksuale ka edhe hulumtime që sugjerojnë rëndësinë e orgazmës femërore në konceptim. Sipas studimeve, orgazma femërore çon në kontratime që mund të shtyjnë spermën lart në qafën e mitrës.

Gruaja në krye

Ndonjëherë duke kundërshtuar gravitetin mund të bëjë mrekulli dhe kur bëhet fjalë për të bërë një fëmijë, gruaja në pozitë të lartë është më e mira pasi garanton depërtim maksimal./GazetaShneta/