Si të minimizoni frekuencën e dhimbjes së shpinës në shtatzëni përmes këtyre hapave

2020-12-06 në ora 21:45

Dhimbja e shpinës është e zakonshme gjatë shtatzënisë dhe duhet të pritet në një farë mase nga shumica e grave.

Prevalenca ndryshon me raportet që tregojnë midis 50 dhe 70 përqind të grave shtatzëna që përjetojnë dhimbje shpine shkruan American Pregnancy Association, përcjell Gazeta Shneta.

Dhimbja e shpinës mund të përjetohet gjatë çdo pike të shtatzënisë tuaj, megjithatë ajo më së shpeshti ndodh më vonë gjatë shtatzënisë ndërsa fëmija rritet.

Si mund të parandaloni ose minimizoni dhimbjen e shpinës gjatë shtatzënisë?

Dhimbja e shpinës mund të mos parandalohet plotësisht, por ka gjëra që mund të bëni për të ulur ashpërsinë ose frekuencën.

Për të mësuar më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KLIKO KËTU.

Këtu janë disa hapa që mund të ndërmerrni për të ndihmuar në zvogëlimin e dhimbjes së shpinës që po përjetoni:

– Përdorni ushtrime të miratuara nga ofruesi juaj i kujdesit shëndetësor që mbështesin dhe ndihmojnë në forcimin e shpinës dhe barkut.

– Shmangni takat e larta dhe këpucët e tjera që nuk ofrojnë mbështetjen e duhur.

– Shmangni gjumin në shpinë.

– Vish një rrip mbështetës nën barkun e poshtëm.

– Pushoni shumë. Ngritja e këmbëve është gjithashtu e mirë për shpinën. /Gazeta Shneta/