Si të rritni kualitetin e spermës, çdo gjë që duhet të dini

2018-06-03 në ora 10:02

Për të qenë një dhurues i spermës ju duhet të keni spermatozoid të shëndetshëm. Kjo është arsyeja pse bëjmë një analizë të spermës së të gjithë aplikantëve para se të bëhen dhurues.

Faktorët e jetesës patjetër bëjnë dallimin në numërimin e spermës dhe në shëndetin tuaj. Por është e rëndësishme të theksohet se cikli i jetës së spermës është 46-76 ditë. Pra, çfarëdo ndryshim jetese që bëni ju do të duhen dy deri tre muaj për të treguar në një analizë të spermës.

Sperma e shëndetshme është e lidhur ngushtë me shëndetin tuaj të përgjithshëm. Pra, lajmi i mirë është se mbajtja e një jetese të shëndetshme gjithashtu nxit spermën e shëndetshme. Për të rritur numërimin e spermës, ju duhet të:

Mbani një peshë të shëndetshme trupore për lartësinë tuaj. Mbipesha ka qenë e lidhur me numërimin e spermës më të ulët dhe lëvizshmërinë e dobët të spermës.

Hani një dietë të shëndetshme përfshirë marrjen e lejimit të përditshëm të rekomanduar nga pemët, perimet, proteinat dhe drithërat, transmeton Gazeta Shneta.

Bëni ushtrime të rregullta. Ju nuk duhet të jeni olimpik, thjesht merrni sa duhet për të qëndruar mirë. Ushtrimi është gjithashtu një lehtësues i stresit. Dhe meqenëse stresi mund të kontribuojë në numërimin e ulët të spermës, mund të kujdeseni për dy gjëra menjëherë duke thyer rregullisht djersën.

Disa shtesa dietike mund të ndihmojnë në rritjen e numërimit të spermës. Studimet e shumta tregojnë lidhjen midis rritjes së numrit të spermës dhe mineraleve si zinku dhe seleniumi, antioksidantët si Vitamina C dhe Vitamina E, dhe aminoacidet L-karnitinë./Gazeta Shneta/