Si të trajtoni dhe parandaloni djegien e depilimit në zonat intime

2020-06-21 në ora 19:06

Depilimi është një opsion popullor dhe i përballueshëm për heqjen e flokëve të pubikut. Megjithatë, rruajtja e zonës bikini ndonjëherë mund të shkaktojë djegie e cila mund të çojë në acarim të lëkurës dhe parehati.

Disa njerëz i depilojnë flokët e tyre pubike nga vulva deri te labia. Përjetimi i rrojes pranë vaginës djeg dhe mund të jetë e pakëndshme. Djegia pubike mund të shkaktojë gunga të kuqe, një ndjesi djegie dhe një kruarje intensive.

Përdorni akull; zbatimi i akullit në zonën e prekur të irrituar mund të ndihmojë në uljen e ënjtjes së lëkurës dhe zbutjen e djegies së rrojes.

Bëni një banjë të ngrohtë: banja e ngrohtë mund të hapë poret dhe të lehtësojë ënjtjen dhe acarimin e lëkurës.

Vishi rroba të pambukta: mbajtja e pëlhurave të lirshme të cilat nuk fshijnë lëkurën mund të ndihmojnë në zvogëlimin e irritimit dhe shqetësimit./GazetaShneta/