Si të zvogëloni rrezikun për COVID-19, gjatë udhëtimit tuaj të përditshëm në punë

2020-06-26 në ora 18:57

𝐍𝐝𝐞̈𝐫𝐬𝐚 𝐛𝐢𝐳𝐧𝐞𝐬𝐞𝐭 𝐮 𝐫𝐢𝐡𝐚𝐩𝐞𝐧 𝐠𝐣𝐚𝐭𝐞̈ 𝐩𝐚𝐧𝐝𝐞𝐦𝐢𝐬𝐞̈ 𝐦𝐞 𝐂𝐎𝐕𝐈𝐃-𝟏𝟗, 𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐮𝐡𝐞𝐭 𝐭𝐞̈ 𝐠𝐣𝐞𝐣𝐧𝐞̈ 𝐦𝐞̈𝐧𝐲𝐫𝐚 𝐭𝐞̈ 𝐫𝐞𝐣𝐚 𝐩𝐞̈𝐫 𝐭𝐞̈ 𝐯𝐞𝐩𝐫𝐮𝐚𝐫 𝐪𝐞̈ 𝐝𝐨 𝐭’𝐢 𝐦𝐛𝐚𝐣𝐧𝐞̈ 𝐩𝐮𝐧𝐨𝐧𝐣𝐞̈𝐬𝐢𝐭 𝐞 𝐭𝐲𝐫𝐞 𝐭𝐞̈ 𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐭.

Si përgjigje, CDC ka lëshuar udhëzime për praktikat më të mira kur përdorni transportin. Udhëzimi i fundit i CDC sugjeron që shmangia e transportit publik është basti juaj më i mirë kur bëhet fjalë për të parandaluar transmetimin e SARS-CoV-2 shkruan Healthline transmeton Gazeta Shneta.

𝐏𝐨𝐚𝐬𝐡𝐭𝐮 𝐚𝐭𝐚 𝐬𝐮𝐠𝐣𝐞𝐫𝐨𝐣𝐧𝐞̈ 𝐩𝐞̈𝐫𝐝𝐨𝐫𝐢𝐦𝐢𝐧 𝐞 𝐛𝐢𝐜̧𝐢𝐤𝐥𝐞𝐭𝐞̈𝐬, 𝐞𝐜𝐣𝐞𝐬 𝐝𝐡𝐞 𝐝𝐫𝐞𝐣𝐭𝐢𝐦𝐢𝐧 𝐞 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐦𝐣𝐞𝐭𝐢𝐭 𝐭𝐮𝐚𝐣 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐬𝐢 𝐬𝐡𝐞𝐦𝐛𝐮𝐣 𝐭𝐞̈ 𝐦𝐞̈𝐧𝐲𝐫𝐚𝐯𝐞 𝐭𝐞̈ 𝐬𝐮𝐠𝐣𝐞𝐫𝐮𝐚𝐫𝐚 𝐩𝐞̈𝐫 𝐭𝐞̈ 𝐛𝐞̈𝐫𝐞̈ 𝐮𝐝𝐡𝐞̈𝐭𝐢𝐦𝐞.

Çfarë hapash duhet të ndërmerrni për të bërë udhëtimin tuaj sa më të sigurt?

𝑷𝒂𝒗𝒂𝒓𝒆̈𝒔𝒊𝒔𝒉𝒕 𝒔𝒆 𝒔𝒊 𝒔𝒉𝒌𝒐𝒏𝒊 𝒏𝒆̈ 𝒑𝒖𝒏𝒆̈, 𝑪𝑫𝑪 𝒕𝒉𝒐𝒕𝒆̈ 𝒔𝒆 𝒌𝒂 𝒅𝒊𝒔𝒂 𝒓𝒆𝒌𝒐𝒎𝒂𝒏𝒅𝒊𝒎𝒆 𝒕𝒆̈ 𝒑𝒆̈𝒓𝒈𝒋𝒊𝒕𝒉𝒔𝒉𝒎𝒆 𝒒𝒆̈ 𝒅𝒖𝒉𝒆𝒕 𝒕𝒆̈ 𝒏𝒅𝒊𝒒𝒏𝒊:

Lani duart për të paktën 20 sekonda me sapun dhe ujë, ose përdorni sanitizuesin e duarve me të paktën 60 përqind alkool para dhe pas udhëtimit.

Shmangni prekjen e syve, hundës ose gojës me duart tuaja.

Mbuloni kollën dhe teshtitjet tuaja, hidhni pecetat e përdorura në plehra dhe lani duart ose përdorni sanitizues dore pasi të keni kollitje ose teshtitje.

Mbani të paktën 6 metra në mes vetes dhe njerëzve të tjerë që nuk jetojnë në familjen tuaj.

Përdorni një mbulesë fytyre kur nuk jeni në gjendje të mbani distancën fizike midis vetes dhe të tjerëve.

Qëndro në shtëpi kur je i sëmurë ose ke qenë pranë dikujt që ka COVID-19. /Gazeta Shneta/