Si ti hiqni lythat në lëkurë?

2017-02-28 në ora 13:54

Rritje të vogla në lëkurë janë shpesh të referuara si lytha te lëkurës. Edhe pse të padëmshme, shumica prej nesh duam ti heqim ato, për arsye kozmetike, veçanërisht në qafë.

Gjëja e mirë është se ju mund të hiqni ato në shtëpinë tuaj pa shkuar te mjeku. E gjitha cka ju duhet është vetëm një përbërës … uthulla e molles. Metoda është mjaft popullore, sepse ajo heq ‘Lythat’ mënyrë të sigurt dhe pa shkaktuar ndonjë dhimbje. Acidi në uthull shkatërron indet që formon gjymtim; megjithatë lëkura përreth nuk është dëmtuar gjatë këtij trajtimi.

Hapat për të përdorur uthullen e molles për heqjen e lythave ne lekure:

Pastroni lëkurën përreth lythave me ujë të vakët dhe sapun të butë.
Than lëkurën tërësisht.
Fërkoni ‘lythat’ butësisht me një kruese dhëmbësh. Mos lejonii të rrjedh gjak.
Thiththni një pjesë të vogël me top pambuku në uthull molle dhe shtrydhni ate tepër.
Vendosni pambukun në ‘lythen’ e lëkurës dhe do mbani atë me një fashë.
Lëni atë brenda natës.
Hiqni fashën dhe pambukun në mëngjes dhe shpërlani tërësisht me ujë.
Përsëriteni atë për 3-4 ditë, derisa lytha e lëkurës errësohet, thahet dhe bie jashtë.