Si t’i tregoni fëmijës se do të mbeteni shtatzënë?

2017-04-27 në ora 16:47

Nëse do të keni një fëmijë tjetër, duke ndërmarrë hapa për të lehtësuar tranzicionin, mund të forcojë marrëdhënien e vëllezërve dhe motrave.

Renditur lartë në mesin e sfidave është ndhimesa e fëmijëstë parë të përshtatur për të qenë një vëlla më i vjetër. Kjo është një detyrë e padiskutueshme, pasi një përshtatje pozitive mund t’i vendosë fëmijët tuaj të kenë një marrëdhënie të mirë gjatë viteve të tyre të fëmijërisë, në vend se të mbushur me xhelozi, konkurrencë dhe pakënaqësi shkruan US News, transmeton Gazeta Shneta.

Përgatitja duhet të fillojë para ardhjes së foshnjës së re, duke filluar me zgjedhjen e kohës së duhur për të thyer lajmin e madh për fëmijën tuaj.

Një rregull i duhur është se fëmija juaj sa më i ri të jetë, aq më shumë duhet të presësh.

Fëmijët e vegjël nuk kanë një koncept të mirë të kohës, kështu që sapo u tregoni lajmin, ata do të presin që foshnja të arrijë sot ose të nesërmen. Tetë apo nëntë muaj është shumë e gjatë për një 3 deri 4 vjeç për të pritur. Por nëse keni një fëmijë të moshuar, tregoni atyre më herët për t’u dhënë atyre më shumë kohë për të marrë pjesë në përgatitjet e arritjes së foshnjes.

Sigurisht, ndërsa barku juaj rritet, madje edhe një fëmijë deri në moshën 3 vjeç mund të fillojë të pyesë veten se çfarë fshihet prej saj.

Gjithashtu, derisa fëmija juaj t’i jetë thënë lajmi, jini përzgjedhës për ndarjen e saj për të siguruar që ajo të mos dëgjojë lajmin nga një mik ose të afërm para se t’i tregoni ju./Gazeta Shneta/