Simptomat e dhimbjes së gjoksit tek fëmijët

2020-02-24 në ora 15:48

Infeksionet e kraharorit janë të zakonshme te fëmijët dhe mund të vërehen lehtësisht pasi ka shumë simptoma.

Infeksionet e kraharorit mund të klasifikohen në dy lloje: bronkitit dhe pneumonisë. Të dy janë të zakonshëm te fëmijët, pasi sistemi imunitar është akoma në zhvillim dhe ata janë më të ndjeshëm ndaj infeksioneve në një moshë të re tregon parenting.firstcry, transmeton GazetaShneta.

Infeksioni i kraharorit mund të ndodhë si rezultat i shumë faktorëve, të cilët madje mund të funksionojnë në të njëjtën kohë në disa raste. Këta faktorë janë:

Ndryshimet në mot. Nëse temperatura rreth fëmijës luhatet jashtëzakonisht, kjo mund të rezultojë në foshnjën që kontrakton me infeksione në gjoks. Valët e nxehtësisë dhe dimrat e ftohtë mund të shkaktojnë infeksione në gjoks.

I ftohti i zakonshem. Kjo ndodh në shumicën e fëmijëve një ftohje e zakonshme zhvillohet në infeksione të gjoksit pas disa kohësh. Kjo ndodh, sepse ftohja e lë trupin më të prekshëm nga sulmet, pasi sistemi imunitar është dobësuar. Astma gjithashtu përkeqësohet nëse fëmija kontrakton të ftohtin.

Simptomat e infeksionit të kraharorit tek fëmijët

Ekzistojnë disa simptoma të infeksioneve në gjoks te fëmijët, dhe ato janë mjaft të dukshme nëse fëmija preket prej tij. Këto simptoma janë:

-Kollë dhe ethe

-Vështirësi në frymëmarrje

-Ndërprerjet e gjumit

-Rritja e shkallëve të rrahjeve të zemrës etj./GazetaShneta/