Simptomat e para dhe ndryshimet që mund t’i përjetoni gjatë shtatzënisë së dytë

2021-09-15 në ora 16:07

Lajm i mrekullueshëm, padyshim që do të jetë për ju, kur do të kuptoni se do të bëheni nënë për herë të dytë.

Kësaj radhe, mbase është shtatzënia juaj e dytë pritet që të kaloni më lehtë, pasi të gjitha simptomat e shqetësimet janë të njohura për ju shkruan Healthline, transmeton Gazeta Shneta.

Mësoni më shumë rreth komplikimeve të shtatzënisë duke lexuar më shumë KËTU

A ka simptoma të shtatzëisë që mund të jenë të ndryshme gjatë shtatzënisë së dytë?

Përgjatë shtatzënisë së dytë, trupi juaj ka mësuar për të gjitha sfidat e shtatzënisë. Andaj, simptomat që mbani mend nga shtatzënia juaj e parë, këtë herë do të jenë intensive.

-Simptomat e mëngjesit

Po, përsëri do të jetë e pranishme, mirëpo kësaj radhe mund të jenë më e shpesh në momentin do të ndjeni aroma ‘të pakëndshme’ për ju.

-Ndryshimet në gji

Butësia dhe ndjeshmëria që keni ndjerë gjatë shtatzënisë suaj të parë këtë herë mund të mos duket e theksuar.

-Forma e barkut tuaj

Është e vërtetë, barku juaj në shtatzëninë e dytë mund të duket qysh herët. Kjo ndodh sepse shtatzënia juaj e parë ka liruar muskujt e barkut dhe të mitrës.

-Lëvizjet e para

Ju mund të ndjeni që foshnja juaj po lëviz më herët këtë herë./Gazeta Shneta/