Sinjalet që mëlqia juaj nuk është e shëndetshme

2017-07-19 në ora 10:07

Mëlçia është një nga organet më të mëdha të trupit dhe luan një rol të rëndësishëm në shumë procese metabolike.

Mbajtja e mëlçisë e pastër dhe e shëndetshme është një domosdoshmëri për shëndetin e përgjithshëm. Ajo merr pjesë në procesin e tretjes së ushqimeve dhe ruajtjen e vlerave ushqyese, në largimin e toksinave nga trupi dhe një funksion i reduktuar i saj do të çonte në ndërtimin e indeve yndyrore toksike në trup, transmeton Gazeta Shneta.

Nëse keni këto shenja dhe ju shoqërojnë për një kohë të gjatë, atëherë mos i konsideroni si të parëndësishme, tregojnë për mosfunksionim siç duhet të mëlçisë:

– Lodhje kronike
– Letargji
– Ankth dhe ndjenë depresioni
– Probleme me tretjen
– Dhimbje koke
– Dhimbje kronik e muskujve
– Probleme me lëkurën
– Gazra
– Fryrje dhe dhimbje barku
– Diarre ose kapsllëk
– Çekuilibër hormonal
– Shtim në peshë.

Duhet të keni parasysh se kjo listë e simptomave nuk është gjithë përfshirëse. Duhet të keni parasysh se si shumica e çështjeve të tjera metabolike, ndryshimet së pari duhet të vijnë në dietë. Gjithashtu zakonet që ndikojnë në shëndetin e mëlçisë duhet t’i eliminoni si alkoolin, duhanin, yndyrën, etj.