Strijat gjatë shtatzënisë, gjithçka që duhet të dini rreth trajtimit të tyre

2018-06-02 në ora 11:55

Derisa trupi juaj ndryshon për të akomoduar fëmijën tuaj në rritje, mund të vëreni shfaqjen e shenjave të zgjerimit të barkut. Cilat janë shenjat e shtrirjes? A mund të hiqni ato? Mësoni se çfarë i shkakton ato gjatë shtatzënisë dhe mënyrat për të minimizuar pamjen e tyre.

Cilat janë shenjat e shtrirjes?

Shenjat e shtrirjes janë të shkaktuara nga ndryshimet në indin elastik që gjendet poshtë lëkurës. Ju mund të vëreni ato rreth barkut tuaj gjatë periudhës së shtatëzanisë, kur barku juaj po zgjerohet dhe ndryshon për të akomoduar fëmijën tuaj në rritje, transmeton Gazeta Shneta.

Çfarë do të rrisë shanset e mia për të marrë shenjat e shtrirjes?

Gjenetika do të rrisë shanset tuaja. Nëse nëna ose motra juaj kanë shënuar shtrirje, ju keni më shumë gjasa t’i merrni ato, gjithashtu. Shanset e tua për të marrë shenja të shtrirjes do të rriten gjithashtu nëse keni binjakë ose më shumë fëmijë, ose nëse jeni duke pasur një fëmijë të madh.

A mund të parandaloj shenjat e shtrirjes?

Shumë kremra, dhe shpikje pretendojnë të parandalojnë shenjat e shtrirjes, por nuk ka prova se ato funksionojnë me të vërtetë./Gazeta Shneta/