Studim: Zgjimi i shpeshtë gjatë natës për të urinuar mund të jetë simptomë e funksionimit të dobët të zemrës

2020-02-14 në ora 22:30

Ndërsa nuk është e pazakontë për ne që të ngrihemi një herë në një kohë gjatë natës për të urinuar, por zgjimi i shpeshtë mund të jetë një tregues i hipertensionit.

Urinimi i shpeshtë gjatë natës, i njohur gjithashtu si nocturia është i lidhur dhe mund të jetë një nga simptomat e hershme të dështimit kogjestiv të zemrës, transmeton Gazeta Shneta.

Në mënyrë tipike duhet të jemi në gjenje të kemi nga 6 deri në 8 orë gjumë të pandërprerë çdo natë. Sidoqoftë, ata që zgjohen të urinojnë shpesh nuk kanë një cikël normal të gjumit.

Ka shumë arsye pse mund të zgjoheni natën për të urinuar:

Lëngje të larta në trup

Pirja e alkoolit ose kafeinës

Kapaciteti i dobët i fshikëzës

Presion i lartë i gjakut

Diabet i patrajtuar

Shtatzania

Apnea e gjumit.

Marrja e tepërt e kripës dhe presionit të lartë të gjakut janë disa faktorë kryesor në zhvillimin e sëmundjeve kardiovaskulare, sulm në tru dhe sulm në zemër. /GazetaShneta/