Studiuesit: Lindja është më e vështirë se vrapimi në maratonë

2017-05-04 në ora 17:11

Një studim i ri i Universitetit të Miçiganit zbulon se lindja është më e vështirë në trupin tuaj sesa vrapimi në një maratonë.

Sipas hulumtimeve të reja, lindja është shumë më e vështirë sesa vrapimi 42 kilometra rresht.

Bazuar në hulumtimin e kryer në Universitetin e Miçiganit, puna dhe shpërndarja është ngjarja më traumatike që një organ mund të kalojë. Ata analizuan skanimet MRI të lëndimeve të lindjes dhe lëndimeve sportive dhe gjetën se pasojat e lindjes janë shumë të ngjashme me dëmtimet e pësuara në atletikë shkruan Fit Pregnancy, transmeton Gazeta Shneta.
“Nëse një atlet do të pësonte një dëmtim të ngjashëm në këtë fushë, ai do të ishte në një makine MRI në çast,” tha Janis Miller, profesoreshë në Shkollën U-M të Infermierisë, në një njoftim për shtyp.

Sipas studimit, 41 për qind e grave përjetojnë lot në muskujt e legenit dhe deri në 15 për qind përfundojnë me lëndime të pashërueshme./Gazeta Shneta/