Studiuesit sugjerojnë që vaksina kundër poliomielitit të testohet për të parë nëse mund të ndihmojë kundër coronavirusit

2020-06-14 në ora 21:08

Në një pjesë perspektive të botuar në revistën ‘Science’, një ekip i vogël ndërkombëtar i studiuesve po sugjeron që vaksina e poliomielitit e formës orale të testohet për të parë nëse mund të mbrojë njerëzit nga infeksioni e virusit SARS-CoV-2.

Në punimin e tyre, Konstantin Chumakov, Christine Benn, Peter Aaby, Shyamasundaran Kottili dhe Robert Gallo sugjerojnë se vaksina është gjetur të sigurojë një mbrojtje kundër infeksioneve të tjera virale, dhe theksojnë se është vërtetuar se është e sigurt gjatë shumë viteve shkruan MedicalXpress.

Vaksinat kundër poliomielitit, natyrisht, janë vaksinat që përdoren për të parandaluar infeksionet e poliomielitit përcjell Gazeta Shneta.

Ato kanë qenë në përdorim që nga vitet e 50-ta.

Vaksinat kundër poliomielitit vijnë në dy lloje: jo të aktivizuara (administrohen me injeksion) dhe veprim më të dobët (administrohen përmes gojës -orale).

Së bashku, dy vaksinat kanë zhdukur gati poliomielitin. Ata gjithashtu janë zbuluar se japin njëfarë imuniteti ndaj llojeve të tjera të infeksioneve, si bakteriale, ashtu edhe virale.

Në punimin e tyre, studiuesit argumentojnë për testimin për të parë nëse vaksina orale gojë mund të rezultojë e efektshme në parandalimin e infeksioneve COVID-19. /Gazeta Shneta/