Të filloni procesin e lindjes vetëm me një mami, çdo gjë që duhet të dini

2018-08-11 në ora 16:35

Një nga vendimet më të rëndësishme dhe personale që do të bëni gjatë shtatzënisë është zgjedhja e një siguruesi shëndetësor për veten dhe fëmijën tuaj.

Të dy mamitë dhe obstetërët janë të trajnuar për të ofruar fëmijë, por ata kanë qasje të ndryshme kur është fjala për lindjen.

Mamia Karen Shields thotë: Filozofia ime e lindjes është me të vërtetë duke shkuar me rrjedhën.

Mamitë zakonisht punojnë me shtatëzaninë që ka rrezik të ulët. Ata vënë theks të veçantë në mirëqenien emocionale të nënës gjatë lindjes dhe kanë më pak gjasa të përdorin ndërhyrjet mjekësore gjatë lindjes, transmeton Gazeta Shneta.

Obstetritët janë mjekë. Përveç ndihmës me dërgesat vaginale, ata mund të bëjnë operacione cezriane dhe procedura të veçanta nëse nevojiten. Shumë gra me shtatzëni me rrezik të lartë zgjedhin të shohin një obstetër.

Shields vazhdon më tutje: Gratë që zgjedhin të vijnë tek unë për lindjen e fëmijës e dinë se unë jam një avokat i lindjes natyrore.

Karen Shields ka marrë pjesë në më shumë se 2.000 lindje si një infermiere e certifikuar.  Puna me një mami në vend të një obstetëri mund të jetë një alternativë e shkëlqyeshme për gratë me një shtatzëni të shëndetshme dhe me rrezik të ulët – e cila është shumica e grave shtatzëna.

Disa studime sugjerojnë se nëse shtatzënia juaj është me rrezik të ulët, ju keni po aq të ngjarë të keni një rezultat të mirë me një mami të kualifikuar ashtu siç jeni me një obstetër.

Sot, shumë gra zgjedhin një mami sepse:

Ato po kërkojnë mbështetje emocionale gjatë shtatëzanisë dhe lindjes; Ato janë të interesuar për një lindje më të natyrshme; Ato duan të dorëzojnë në shtëpi ose në ujë. Ato duan të kursejnë para: Mamitë zakonisht kushtojnë më pak se mjekët./Gazeta Shneta/

Kliko këtu për t’u informuar me testin që duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për të konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës në ardhje është në rregull.