Do të habiteni se në çfarë ndihmon kafeina bebeve me lindje të parakohshme

2017-07-16 në ora 16:55

Duke i dhënë foshnjeve me lindje të parakohshme kafeinë, i përmirëson funksionin e mushkërive në jetën e mëvonshme, zbulojnë hulumtimet e reja.

Foshnjat me lindje të parakohshme, të cilave u jepet kafeina, performojnë dukshëm më mirë në testet që matin aftësinë e tyre për të marrë frymë në moshën 11 vjeçare, zbuloi një studim, transmeton Gazeta Shneta.

Ata gjithashtu janë dukshëm më të mirë gjatë një fryme të detyruar, shton hulumtimi.

Studimet e mëparshme kanë treguar se kafeina vepron si stimulues i frymëmarrjes që përmirëson normat e frymëmarrjes afatshkurtër dhe aftësinë e mushkërive për të nxjerrë dhe marrë frymë.

Përmirësime të tilla kanë qenë të lidhura me një nevojë të reduktuar për ndihmën e frymëmarrjes./Gazeta Shneta/

Past studies have shown caffeine acts as a respiratory stimulant that improves breathing rates