“Tech Neck” – Simptomat e dhimbjes së qafës nga qëndrimi në telefon

2021-05-11 në ora 14:56

𝗧𝗲𝗰𝗵 𝗡𝗲𝗰𝗸

– Termi “𝘛𝘦𝘤𝘩 𝘕𝘦𝘤𝘬” apo “𝘛𝘦𝘹𝘵 𝘕𝘦𝘤𝘬” në fakt është një emër i ri për një çështje të vjetër. Ky term i referohet dhimbjes së qafës e cila shkaktohet nga tendosja e përsëritur apo mbingarkesa në qafë, e shkaktuar nga qëndrimi i zgjatur në telefon apo pajisje tjera elektronike me kokën të përkulur përpara pa lëvizur.

– Simptomat kryesore përfshijnë tendosje të qafës, dhimbje të qafës dhe shpinës, dhimbje të shpatullave si dhe kokëdhimbje. Sa i përket trajtimit fizioterapeutik, fizioterapeuti kryesisht fokusohet në ushtrime për zgjatje, rritje të forcës muskulare dhe fleksibilitetit.

𝗞ë𝘀𝗵𝗶𝗹𝗹𝗮:

– Kushtojini vëmendje posturës suaj;

– Mos e përkulni kokën;

– Telefonin apo pajisjet tjera elektronike mbajë në nivel me sytë;

– Uluni në karrike me mbështetëse për kokë;

– Pushoni shpesh nga përdorimi i telefonit;

– Bëni zgjatje shpesh.

🔴 𝗣ë𝗿 𝗸𝗼𝗻𝘀𝘂𝗹𝘁𝗮 𝗱𝗵𝗲 𝘃𝗶𝘇𝗶𝘁𝗮 𝗻𝗮 𝗸𝗼𝗻𝘁𝗮𝗸𝘁𝗼𝗻𝗶 𝗻ë 𝗙𝗮𝗰𝗲𝗯𝗼𝗼𝗸 𝗮𝗽𝗼 𝗜𝗻𝘀𝘁𝗮𝗴𝗿𝗮𝗺, 𝗼𝘀𝗲 𝗻ë 𝗻𝘂𝗺𝗿𝗶𝗻 𝘁𝗼𝗻ë 𝘁ë 𝘁𝗲𝗹𝗲𝗳𝗼𝗻𝗶𝘁 𝟬𝟰𝟰/𝟭𝟬𝟬-𝟬𝟰𝟰.

🏥 𝗣𝗵𝘆𝘀𝗶𝗼 𝗠𝗶𝗿𝗮𝗰𝗹𝗲 – 𝗔𝘁𝘆 𝗸𝘂 𝗺𝗿𝗲𝗸𝘂𝗹𝗹𝗶𝗮 𝗻𝗱𝗼𝗱𝗵!

📍 𝗞𝗮𝗹𝗮𝗯𝗿𝗶𝗮 𝗲 𝗿𝗲, 𝗣𝗿𝗶𝘀𝗵𝘁𝗶𝗻ë

📞 𝟎𝟒𝟒/𝟏𝟎𝟎-𝟎𝟒𝟒

🕛 𝗧𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗶 𝗶 𝗼𝗯𝗹𝗶𝗴𝘂𝗮𝗿!

Artikull i sponsorizuar