Tensioni i lartë i gjakut gjatë shtatzënisë, rreziqet që ju kanosen

2018-08-11 në ora 18:30

Hipertensioni kronik është presioni i lartë i gjakut që është i pranishëm para se të mbeteni shtatzënë ose që shfaqet gjatë 20 javëve të para të shtatzënisë. Hipertensioni kronik është i ndryshëm nga hipertensioni i shtatzënisë, i cili ndodh në gjysmën e dytë të shtatzënisë.

Presioni i lartë i gjakut kronik i pakontrolluar mund ta shtyjë shtatzëninë në rrezik më të lartë të komplikimeve të caktuara. Disa mund të përfshijnë një fëmijë të moshës së vogël të shtatzënisë për shkak të zvogëlimit të rrjedhjes së gjakut përmes placentës, lindjes së parakohshme, problemeve të frymëmarrjes para ose gjatë lindjes, abrupsionit placentor dhe preeklampsisë, transmeton Gazeta Shneta.

“Dieta e shtatzënisë” është një mënyrë e zgjuar për të filluar gjithçka, por e modifikoni atë me ndihmën e mjekut tuaj për t’iu përshtatur nevojave tuaja. Ushqimi i frutave dhe perimeve, prodhimeve të qumështit me yndyrë të ulët ose yndyrnave në përgjithësi, yndyrna të shëndetshme si acidet yndyrore omega-3 dhe drithërat e plota mund të jenë veçanërisht të dobishme për të mbajtur tensionin tuaj poshtë.

Edhe pse kufizimi i natriumit zakonisht nuk rekomandohet gjatë shtatzënisë, shmangia e shumë kripës është e mençur edhe kur keni tension të lartë. Konsultohuni me mjekun tuaj për udhëzime të mëtutjeshme.

Duke e monitoruar me kujdes presionin e gjakut, duke u siguruar që mbikëqyrja mjekësore e afërt gjatë nëntë muajve tuaj dhe duke provuar mjetet juridike të rekomanduara nga mjeku juaj, do të vendosni veten për një shtatzëni të shëndetshme për foshnjën. Dhe nuk ka shpërblim më të madh se kaq./Gazeta Shneta/

– Kliko këtu për t’u informuar me testin që duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për të konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës në ardhje është në rregull.