Tërshëra – një mënyrë efektive për të larguar kalori

2019-12-03 në ora 16:00

Kur duam të humbim peshë, një gabim i zakonshëm që shumica prej nesh bën është se ushtrojmë shumë, pa i kushtuar vëmendje asaj që hamë.

Sigurisht, humbja e peshës është një proces i ngadaltë që kërkon durim dhe përkushtim. Por, ngrënia e ushqimeve të tilla si tërshëra mund të përmirësojë ndjeshëm procesin shkruan parenting.firstcry, transmeton GazetaShneta.

Le të shohim se si mund të përfshijmë tërshërën në dietën tonë të përditshme dhe përfitimet shëndetësore me të cilat vijnë.

Si ndihmon tërshëra në humbjen e peshës?

Tërshëra luan një rol të rëndësishëm në humbjen e peshës. Disa nga përfitimet e tij janë:

-Ul nivelin e kolesterolit LDL (kolesterolin ‘të keq’) në trupin tuaj.

-Fibra e shëndetshme dhe beta-glukanet që janë të pranishme në tërshëra mund të përmirësojnë shëndetin tuaj kardiovaskular.

-Ushqimi i tërshërës mund të ndihmojë që niveli i sheqerit në gjak të jetë i qëndrueshëm, niveli juaj i energjisë të rritet dhe mund të zvogëlojë çdo dëshirë të ushqimit. Kjo për shkak se trupi juaj tretet tërshërën ngadalë.

-Tërshëra përmban lëndë ushqyese të shëndetshme si karbohidratet komplekse, proteinat dhe disa yndyrna mono- dhe të polonizuara. Recetat e tërshërës përmbajnë gjithashtu më pak kalori./GazetaShneta/