Testi i gjakut zbulon se sa ka gjasa një shtatzëni të përfundoj në abort

2017-07-04 në ora 14:16

Një test i gjakut zbulon gjasat e një shtatzanie që përfundon në abort, zbulojnë hulumtime të reja.

Testet e masin nivelin e një hormoni kyç që është përgjegjës për mbajtjen e strukturës së embrionit dhe përfshihet në lirimin e hormoneve të mëtejshëm që janë kritike për një shtatzëni të shëndetshme.

Kur testi merret 15 ditë pas një shtatzënie, nivelet e hormoneve sigurojnë një demonstrim të saktë nëse fetusi do të arrijë pikën e tij tetë javore raporton Daily Mail, transmeton Gazeta Shneta.

Procedura është projektuar për gratë që kalojnë nëpër fekondim “in vitro”, por mund të përshtateet edhe për ato që konceptohen natyrshëm.

Ekspertët besojnë se testi do të ndihmojë çiftet që të përgatiten emocionalisht, në rast të humbjes së fetusit të tyre./Gazeta Shneta/