Testoni njohuritë e juaja rreth lindjes me prerje cezariane, përmes këtij kuizi

2017-05-28 në ora 19:15

A jeni shtatzënë apo planifikoni të mbeteni? Testoni njohuritë tuaja për çështje të rëndësishme të lindjes që mund të ndikojnë tek ju dhe shëndetin dhe mirëqenien e fëmijës suaj.

E vërtetë apo gënjeshtër?

1.Kirurgjia cezariane është bërë aq e sigurt sa nuk ka shumë dallim prej lindjes natyrale.

E vërtetë apo gënjeshtër?

2.Nëse keni një lindje me prerje cezariane, varet më së shumti nga stili i praktikës së doktorit ose mamisë, e jo nga shëndeti juaj apo aj i fëmijës suaj.

E vërtetë apo gënjeshtër?

3.Obstetritët që kujdesen për popullatën e përgjithshme duhet të kenë një normë cezariane prej jo më shumë se pesëmbëdhjetë për qind.

E vërtetë apo gënjeshtër?

4.Operacioni cezarian parandalon problemet që vijnë nga dobësia ose dëmtimi i muskujve.

 

Përgjigjja e pyetjes së parë është gënjeshtër, e të dytës është e vërtetë, e të tretës është e vërtetë ndërsa e së katërtës është gënjeshtër./Gazeta Shneta/