Thithkat me qime – problem i madh shëndetësor tek femrat

2018-02-07 në ora 22:28

Të gjithë njerëzit kanë qime nëpër pjesët e ndryshme të trupit.

Por nëse gratë kanë qime edhe një thithka, atëherë kjo është një shenjë e problemeve serioze me shëndetin.

Qimet në thithka tregojnë një çrregullim të hormoneve dhe mbiprodhim të tyre.

1. Sindromi Crushing, është sindromë i çrregullimit metabolik të shkaktuar nga mbiprodhimi i hormonit kortikosteroid, përcjell Klan Kosova.

2. Sindromi policistik ovarial, prek një në pesë gra dhe ndodh kur vezorët nuk mund të lëshojnë vezë.