Trendi më i ri i nënave duket se po i shkakton probleme shëndetësore fëmijës

2017-07-11 në ora 15:18

Trendi i ri ka bërë bujë dhe ka pasur ndikim të madh tek nënat, por duket se ky trend nuk po i sjell aq dobi foshnjës.

Fenomeni në rritje i nënave që hanë placentat e tyre duket se ka shkaktuar që një fëmijë të infektohet me streptokokun e grupit B, sipas një raporti të ri që përshkruan rastin që u publikua në Raportin Javor të Morbiditetit dhe Mortalitetit të Kontrollit dhe Parandalimit të Sëmundjeve.

Menjëherë pasi fëmija u lind në vjeshtën e kaluar, u zbulua se kishte një infeksion të grupit B streptokok. Streptokok-u i Grupit B është një bakter që zakonisht gjendet në dhe mbi trupin tonë, por mund të shkaktojë infeksione të rënda dhe sëmundje tek të porsalindurit, përfshirë sepsën, pneumoninë dhe meningjitin. Zakonisht, kur një fëmijë merr një infeksion të grupit B, ajo kalohet nga nëna gjatë lindjes raporton CNN, transmeton Gazeta Shneta.

Pasi u trajtua plotësisht për infeksionin e grupit B, foshnja në rastin e studimit u lirua nga spitali, por u ripranua në një spital tjetër pesë ditë më vonë. Foshnja përsëri u testua pozitivisht për një infeksion të grupit B, megjithëse infeksionet e përsëritura janë të pazakonta, tha Dr. Genevieve Buser, autor kryesor i raportit dhe një nga mjekët e trajtuar.

Buser, i cili është specialist i pediatrisë në Portland, Oregon dhe realizator i studimit së bashku me kolegët e saj, tregon se pilula e placentës mund të ketë luajtur një rol në infeksionin e grupit B./Gazeta Shneta/