Udhëzues rrugëtimi, të zhvillimit normal tek bebja juaj prej javës së parë deri katër

2020-06-21 në ora 20:49

Ndërsa çdo fëmijë zhvillohet me ritmin e tij, ekspertët mendojnë se ka të ngjarë të ndodhin momente të caktuara të përbashkëta drejt rritjes. Përdorni këtë udhëzues të zhvillimit të fëmijëve gjatë vitit të parë të vogëlushes/it tuaj.

Dhe mos u shqetësoni nëse bebja juaj nuk po bën saktësisht atë që përshkruhet në rrugëtimin e pikave të fëmijëve; çdo fëmijë rritet në një mënyrë që është tërësisht unike dhe individuale shkruan Parents transmeton Gazeta Shneta.

Gjithmonë diskutoni pyetjet dhe shqetësimet me pediatrin tuaj.

Java 1

Ka kaluar vetëm një javë, por i porsalinduri tashmë e di se mund të mbështetet tek ju. Tani, ata mund të njohin zërin tuaj dhe familjariteti e ndihmon atë të përshtatet në botën e re të çuditshme jashtë mitrës.

Ata nuk mund t’i kuptojë fjalët e tua, por bisedo me ta shpesh si një shprehje dashurie dhe rehati.

Java 2

Në javën e tij të dytë të jetës, foshnja juaj mund të përqendrohet në objektet 8 – 14 inç larg – në lidhje me distancën midis syve të tij dhe tuaj gjatë gjidhënies.

Ndërsa ushqeni vogëlushin tuaj, lëvizni kokën ngadalë nga njëra anë në tjetrën dhe shihni nëse sytë e tij ju ndjekin.

Kjo ndihmon në ndërtimin e muskujve të syrit dhe aftësive përcjellëse të tyre.

Java 3

Megjithëse lëvizjet e tyre janë ende të rastësishme dhe të mprehta, bebja juaj mund të fillojë bërjen e lëvizjes së tërheqjes qysh në javën e tretë.

Ndërsa e mbani atë, shikoni se si e rregullon sjelljen drejt jush. Ata mbështeten te krahët dhe madje dhe tek aroma juaj qetësuese dhe ngushëlluese.

Java 4

A e keni vënë re bebën tuaj duke përdorur akordet e tij vokale në mënyra të tjera – se sa të qajë?

Ata mund të qajnë dhe të bëjnë tinguj “ahh” këtë javë, veçanërisht kur shohin nënën ose babin.

Bebet mësojnë duke imituar, kështu që përsëritni tingujt e tyre përsëri tek ata. /Gazeta Shneta/