Ulet përballë gruas që nuk e kishte parë 22 vite, i ndodhi diçka e çuditshme!

2017-05-04 në ora 19:59

Artistët Marina Abramoviç dhe Uwe Laysiepen ranë në dashuri çmendurisht me njëri tjetrën kur filluan të bashkëpunojnë në projekte gjatë vitit 1976. Ishte një marrëdhënie që disa thonë se ishte plot me energji, misticizëm dhe tërheqje.

Megjithatë, në vitin 1988, pas dymbëdhjetë viteve të bashkëpunimit, të dy ata vendosën të nisin një udhëtim që do t’i jepte fund marrëdhënieve të tyre. Të dy dolën nga skajet e kundërta të Murit të Madh të Kinës për t’u takuar në mes dhe i thanë lamtumirë njëri tjetrit, duke shkuar 2500 km larg njëri tjetrit, shkruan Natural Medicine Box.

Ata e quajtën këtë pjesë ecja drejt murit të madh Kinez dhe kjo ishte hera e fundit që panë njëri tjetrin prej më shumë se 20 vjetësh, transmeton Gazeta Shneta.

Ashtu si me çdo histori të mirë dashurie, shpresa e ribashkimit u përmbush përfundimisht në vitin 2010 gjatë një shfaqje të performancës së realizuar nga Abramoviç në MoMa.

Në këtë pjesë, Abramoviç i lejoi përkrahësit të ulen në heshtje në një tavolinë rreth saj deri në 1 minutë secila. Ajo nuk tregoi shumë emocione, por gjithçka ndryshoi kur Ulay u ul përtej tryezës prej saj.

Pavarësisht se nuk ka pothuajse asnjë ndërveprim verbal, ky bashkim është një nga shfaqjet më të fuqishme të dashurisë që kemi dëgjuar ndonjëherë!/Gazeta Shneta/