Urinimi i foshnjave në barkun e nënës, ja çfarë duhet të keni kujdes

2018-02-02 në ora 11:56

Zakonisht fetuset ushqimin e tyre e marrin nga nëna e tyre, dhe këtë në formë të mbetjeve, që vazhdon nga sistemi tretës i nënës.

Ndërsa ato që eliminohen nga fetusi janë disa gjëra si mukozë, qime të gjata apo qelizat që rreshtohen brenda mitrës, transmeton Gazeta Shneta.

Por a shkojnë në banjë fetuset?

Po, vetëm disa muaj pasi të zhvillohen, bebet e vogëla fillojnë të urinojnë lirshëm në lëngun amniotike që i rrethon.

Gjëja më interesante është se ata gëlltisin gjithë atë urinë që kanë bërë për shkak të zhvillimit të tyre.

Urina e fetusit është pa erë dhe nuk ka mikrobe brenda, zakonisht qëndron në zorrën e fetusit derisa ata të lindin.

Mirëpo rreth 13 për qind e foshnjave nuk mund ta mbajnë derisa të lindin, prandaj kjo mund të shkaktojë një shqetësim serioz respirator./Gazeta Shneta/