Ushqimet kancerogjene që duhet t’i shmangni

2017-09-10 në ora 09:30

Kanceri është një sëmundje komplekse, që mund të prek cilëndo pjesë të trupit. Shkenca është ende duke u munduar të gjejë arsyej konkrete që shkakton një qelizë të bëhet kancerogjene.

Ekspertët pretendojnë se disa nga arsyejet e më poshtme janë përgjegjëse për rritjen e kancerit brenda trupit.

  • Shprehia e të ushqyerit keq, pasiviteti, varësia e duhanit
  • Ekspozimi ndaj radioaktivitetit dhe kemikaleve të dëmshme
  • Infeksionet apo mutacionet gjenetike.

Krahas këtyre arsyejeve, shprehija e kequshqyerjes, si psh të hani shumë ushqime të shpejta dhe të procesuara, janë shkaktar të mundshëm të kancerit, transmeton Gazeta Shneta.

Ja lista e ushqimeve që shkaktojnë kancerin:

  • Palagaqet që përgatiten brenda mikrovalës
  • Çipast
  • Vajrat e hidrogjenizuara
  • Ushqimet e sheqerosura të rafinuara
  • Ushqimet e tymosura.

Këto janë vetëm disa prej listës së pafund të ushqimeve që shkaktojnë kancerin, por ju, meqënëse këto tashmë i dini, bëni kujdes dhe largojini nga konsumimi. /Gazeta Shneta/