Ushqimet me yndyrë të lartë dhe të ëmbla, mund ta rrezikojnë beben tuaj

2017-04-12 në ora 17:12

Hulumtuesit kishin nxjerrë rezultatet shqetësuese përmes testimit të miusheve shtatëzëna, duke i ushqyer ato me yndyrëra të larta dhe ushqime të ëmbla.

Këto ushqime mund ta çojnë foshnjen në ngadalësim metabolik dhe rritje të rrezikut për diabetin e tipit 2, si dhe sëmundje të zemrës gradualisht gjatë zhvillimit të foshnjes shkruan gazeta Fit Pregnancy, transmeton Gazeta Shneta.

Përderisa studiuesit e kishin të lehtë të gjenin ndikimin e drejtpërdrejtë të ushqimit me yndyrë të lartë dhe sasi të lartë sheqeri tek nënat, në gjetjen e përgjigjes tek foshnjet hasën vështirësi.

Ky studim është botuar në Gazetën ‘The Journal of Physiology‘./Gazeta Shneta/