Ushqimet për beben tuaj 4 muajshe: Lista e plotë me ushqime

2018-05-31 në ora 15:26

Pas katër muajsh, do të vëreni se fëmija juaj është bërë më aktiv se më parë. Ai do të jetë i prirur për të eksploruar rrethin e tij. Gjithashtu, stomaku i tij do të rritet më shumë. Kjo do të thotë që tani mund të futësh ushqime të ngurta në dietën e tij.

Futja e ushqimeve të ngurta në jetën e fëmijës suaj është jo më pak se një moment shumë i rëndësishëm. Ajo krijon bazën për zakonet e shëndetshme të ngrënies. Pra, si mund të filloni me ushqime të ngurta?

Fëmija juaj duhet të ketë humbur “refleksin e gjuhës” nga koha kur ai është katër muajsh. Refleksi i shtytjes parandalon foshnjat nga mbytja. Gjithashtu i bën ata të shtyjnë ushqimin nga goja e tyre. Nëse fëmija juaj duket i pakënaqur pasi ushqehet me qumësht, atëherë ndoshta është koha për ta prezantuar atë me ushqime të ngurta.

Nëse fëmija juaj e sheh dhe e kap ushqimin në drekë, atëherë ai është i gatshëm për një llojllojshmëri. Fëmija duhet të jetë në gjendje të ulet mirë pa asnjë mbështetje. Fëmija juaj ka nevojë për një kontroll të mirë të qafës për të ngrënë ushqime të forta.

Drithërat janë ushqimi i parë më i rekomanduar për foshnjat. Përgatitni drithërat me formulë ose qumësht gjiri. Ajo do t’i japë drithërave një cilësi dhe shije me të cilën ai tashmë është i familjarizuar. Drithërat janë gjithashtu një nga ushqimet më pak alergjike, duke e bërë atë të përshtatshme për foshnjet 4 muajsh. Kujdes: Jepni drithërat pa gluten.

Nëse doni të shërbeni një vakt të plotë dhe të shijshëm për fëmijën tuaj, atëherë ju mund t’i shërbeni atij avokado.  Shtoni qumështin e gjirit ose qumështin e formulës për ta bërë atë më të pranueshëm për beben. Poashtu ju mund t’i jepni foshnjës suaj edhe ushqime të tilla si: bananja/Gazeta Shneta/