Ushqimet që ju ndihmojnë të mbetni shtatzënë

2018-11-12 në ora 17:10

E dini që ka shumë rregulla se cfarë të hani dhe cfarë të mos hani gjatë kohës kur jeni shtatzënë, por cfarë gjatë kohës kur ju po tentoni të mbetni shtatzënë? A ndikon ushqimet e caktuara që ju të mbetni shtatzënë, shkruan Revista Parents, transmenton gazeta shneta.

Sido që të jetë këtu gjeni disa ushqime për ju që po mundoheni të keni një fëmijë.

Akullorja,

Mund të ju duket e pabesueshme por po, jeni duke e lexuar mirë, sipas disa studimeve të bëra tregojnë se akullorja është njëri prej ushqimev që ndihmonë shumë tek ato gra që mundohet të ngjizin.

Ushqimet e gjelbërta

Spinaqi, brokoli, dhe ushqimet tjera organike, përmbajnë shumë vitamin B, që sipas studimeve kjo e fundit nihmonë shumë në procesin e ovulimit.

Farat e kungullit

Përmbajnë shumë hekur, sipas hulumtimeve, gratë të cilat marrin vazhdimisht hekur, kanë pasur më pak probleme në procesin e të mbeturit shtatzënë sesa ato që nuk kanë marrur hekur.

Buka e zezë

Ushqimet me përmbajtje të shumë te karbohidrateve, kërkojnë më shumë kohë për tu tretur, sic është buka e bardhë. Ndërsa ushqimet e rafinura treten më shpejt dhe bënë që sheqeri në gjakë të jetë stabil. Por cka luan rol kjo në shtatzëni?

Rritja e nivelit të insulinës mund të pengonë në procesin e ovulimit. Sipas studimeve tjera, gratë që kanë pasur insulinën më të lartë, kanë pasur më shumë problem për të mbetur shtatzënë.

Vaji i ullirt

Edhe ky lloj vaji ndihmon në mbajtjen në nivel të sheqerit ne gjake, andaj mundoheni që ta zevendësoni, vajin e zakonshëm dhe gjalpën në vaj të ullirit./gazeta shneta/