Ushqimet që veprojnë kundër plakjes

2017-03-10 në ora 12:44

Më të mirat për parandalimin e plakjen janë frutat dhe perimet me ngjyra të ndezura, të cilat përmbajnë vitaminën C dhe beta-cariotene.

Është një proces i njohur si ndërlidhje e kolagjenit që vjen si pasojë e konsumimit të vitaminës C.

Përmes këtij procesi lëkura fillon të fryhet pastaj shtrihet dhe ulë sasinë e rrudhave në fytyrë.

Këto lëndë ushqyese mund t’i merrni nga frutet siç janë portokalli, pjeshka, manaferrat, dredhëzat e përplot të tjera.

Një tjetër ushqim i cili vepron kundër plakjes së lëkurës janë edhe yndyrat e shëndetshme.

Këto janë qenësorë për të mbajtur rregullin e shëndoshë të membranës së qelizave, dhe janë përgjegjëse për hidratimin e lëkurës.

Ndër ushqimet e rekomanduara janë salmoni, avokado etj.