Ushqimi që kurrë nuk duhet dhënë fëmijës kur sëmuret

2017-10-13 në ora 10:12

Ndryshimet e temperaturave të këtyre ditëve, sidomos ulja e menjëhershme gjatë mëngjesit dhe mbrëmjes, jo vetëm që ju kanë shtyrë të nxirrni menjëherë rrobat e vjeshtës dhe të dimrit, por janë reflektuar menjëherë në shëndetin e shumëkujt prej jush sidomos në shtimin e rasteve të gripit dhe ftohjes tek fëmijët.

Sigurisht që shpeshherë, për të mos thënë në shumicën e kohës prindërit detyrojnë fëmijët të hanë “pafund” supë shtëpie dhe të pinë çaj. Por, jo më rrallë edhe ndonjë gotë me lëng portokalli.

Edhe pse lëngu i portokallit i shtypur është më i freskët dhe i shëndetshëm se lëngu i blerë, i cili ka sheqerna të shtuara, përbërës kimikë për konservimin për një periudhë sa më të gjatë, nuk është aspak ide e mirë konsumoni gjatë ditëve të trazuara të virozave.

Duke qenë se portokalli bën pjesë në familjen e agrumeve, pavarësisht vlerave ushqyese që përmban, ka edhe përbërës acidik që irritojnë mukozën e gojës dhe laringun. Nëse dëshironi që fëmijët tuaj ta konsumojnë duhet ta shoqërojnë me mjaltë organik ose me pak ujë të vakët.