Ushtrimet gjatë shtatzënisë, gjithçka që duhet të dini

2018-08-10 në ora 09:07

Gjithmonë kontrolloni me ofruesin tuaj të kujdesit shëndetësor para se të filloni, vazhdoni ose ndryshoni një rutinë ushtrimi.

Nëse ushtroni rregullisht para se të mbeteni shtatzënë dhe shtatzënia juaj është e thjeshtë, ju ndoshta mund të vazhdoni të punoni si më parë, me disa modifikime. Megjithatë, në disa raste nuk është mirë të ushtroheni gjatë shtatzënisë, prandaj bisedoni me ofruesin tuaj për rutinën tuaj të përshtatshmërisë për t’u siguruar që aktivitetet tuaja të mos ju vënë në rrezik fëmijën tuaj.

Ushtrimi djeg kalori, prandaj sigurohuni që të hani mirë për të ushqyer dhe forcuar trupin tuaj. Kur jeni shtatzënë, natyrisht fitoni peshë kur fëmija juaj rritet. Shuma që ju nevojitet për të fituar ndryshon në bazë të peshës suaj para shtatzënisë, transmeton Gazeta Shneta.

Nëse indeksi i masës trupore (BMI) është në një gamë të shëndetshme (mes 18,5 dhe 24,9), do të duhet të hani rreth 340 kalori më shumë në ditë në tremujorin e dytë se sa para se të mbeteni shtatzënë dhe rreth 450 kalori më shumë në ditë në tremujori i tretë – dhe ndoshta më shumë se sa që varet nga stërvitja juaj e ushtrimit.

Nëse jeni nën peshë ose mbipeshë, mund t’ju duhet të fitoni pak më shumë ose më pak se dikush me një BMI të shëndetshëm dhe të rregulloni marrjen tuaj të kalorive në përputhje me rrethanat.

Shmangni sportet që përfshijnë shumë kontakte (si basketbolli dhe futbolli), si dhe aktivitete që mund t’ju hedhin jashtë bilancit dhe të shkaktojnë rënie./Gazeta Shneta/