Ushtrimet për fertilitetin – a janë të dobishme

2019-12-02 në ora 13:10

Kur çiftet kërkojnë të kenë fëmijë ; të krijojnë familje, nivelet e ulëta të fertilitetit mund të jenë një pengesë e madhe për të arritur qëllimet.

Sidoqoftë, një aspekt përfundimtar që lidhet drejtpërdrejt me pjellorinë tek gratë, si dhe burrat është prania e një trupi të shëndetshëm shkruan parenting.firstcry, transmeton GazetaShneta.

Kjo thjesht nuk është e kufizuar për të pasur një dietë të mirë ushqyese, por ka një lidhje të fortë se si ushtroni rregullisht, gjë që ndihmon në thjeshtimin e metabolizmit të vetë trupit tuaj.

A është ushtrimi i mirë për pjellori?

Pra, nëse po pyesni se ushtrime të ndihmojnë që nivelet e pjellorisë të rriten përsëri, nuk ka një studim përfundimtar për ta provuar atë, por rezultatet kanë treguar se janë të dobishme në këtë drejtim.

Cilat janë avantazhet e ushtrimeve mbi pjellorinë?

Ushtrimet rregullisht kanë shumë përparësi, të gjitha përfitojnë trupin në një mënyrë ose në një tjetër. Përveç atyre, ka disa efekte kryesore të ushtrimit që indirekt punojnë për të rikthyer pjellorinë e humbur brenda jush.

1)Përmirësimi në cilësinë e gjumit

Nuk ka lidhje të drejtpërdrejtë midis gjumit me pjellorinë por, çdo ulje në marrjen e një sasie të mirë të gjumit fillon të shfaqet në trup mbipesha. Tani, mbipesha dhe pjelloria janë të lidhura mjaft ngushtë, dhe të fitosh shumë peshë jo në mënyrë të shëndetshme është e detyruar të zvogëlojë shanset për të ngjizur një fëmijë.

2)Ulje e peshës së pashëndetshme

Të qenit mbipeshë ose madje edhe i trashë ndikon në trupin tuaj në mënyra të shumta. Meshkujt dihet që kanë numër të dobët të spermës dhe lëvizshmëri si rezultat i kësaj, ndërsa gratë mbipeshe kanë një rrezik shumë më të lartë. Gratë priren të përballen me probleme të shumta në ngjizjen e një fëmije, si dhe komplikime gjatë gjithë shtatzënisë, disa prej të cilave madje mund të sjellin defekte gjatë lindjes ose një abort.

3)Stresi i ulët

Shëndeti mendor luan një rol kryesor në ruajtjen e shëndetit tuaj fizik. Çdo pjesë e ankthit të panevojshëm dhe stresit të vazhdueshëm mund të ndikojnë në trupin tuaj në mënyra të ndryshme, njëra prej të cilave është gjithashtu një ulje e pjellorisë. Ndonjëherë, ky efekt nuk është i drejtpërdrejtë dhe zakonisht është rezultat i aktiviteteve të ndryshme që ndërmerren për të zvogëluar stresin, siç është pirja e duhanit, konsumimi i tepruar i alkoolit etj./GazetaShneta/