Vajrat që duhet t’i përdorni për të larguar strijat

2018-08-18 në ora 08:55

Vajrat esenciale janë trajtime natyrore që janë vërtetuar të jenë efektive për parandalimin dhe reduktimin e shenjave të shtrirjes.

Shenjat e tendosjes janë një ankesë e zakonshme, sidomos tek gratë shtatzëna dhe adoleshentët. Këto vija të gjata ose linja në lëkurë mund të jenë të bezdisshme, por ato nuk shkaktojnë probleme mjekësore.

Shenjat e shtrirjes njihen në fjalorin mjekësor si striae ose striae gravidarum. Ato ndodhin kur shtresa e mesme e lëkurës bëhen tepër të shtrira deri në pikën e copëtimit.

Vajrat esenciale duhet të jenë të holluar me një vaj bartës përpara se ta aplikoni në barkun tuaj. Vajrat esenciale nuk duhet të gllabërohen.

Vaj esencial portokalli i hidhur është nxjerrë nga lëvorja e frutave të hidhur portokalli.

Një studim tregon se vaji mund të tonizojë dhe të kushtëzojë lëkurën, si dhe të parandalojë brishtësinë e lëkurës. Këto veprime potencialisht mund të zvogëlojnë pamjen e shenjave të shtrirjes, transmeton Gazeta Shneta.

Njerëzit me lëkurë të ndjeshme mund të përjetojnë acarim kur përdorin vaj esencial të hidhur portokalli. Gjithashtu mund të shkaktojë ndjeshmëri ndaj dritës në njerëz me lëkurë të ndjeshme.

Vaj esencial Livandës është më i njohur për vetitë e tij qetësuese. Por ka disa përfitime të tjera, përfshirë kur është fjala për shërimin e plagëve dhe shenjave. Hulumtimi i publikuar në vitin 2016 tregon se vaji i livandës rrit prodhimin e kolagjenit dhe formon indin e ri lidhës që inkurajon shërimin e plagëve.

Kjo sugjeron që vaji i livandës mund të ndihmojë në shërimin e shenjave të shtrirjes, por duhet theksuar se studimi është kryer tek minjtë. Derisa duhet akoma të bëhen studime në njerëz.

Njerëzit duhet të jenë të kujdesshëm duke përdorur vajrat e agrumeve, pasi ato mund ta bëjnë lëkurën më të ndjeshme ndaj rrezeve të diellit për 24 orë pas përdorimit, gjë që rrit rrezikun e djegieve nga dielli./Gazeta Shneta/