Vaksina COVID për fëmijët nga 6 muaj deri në 5 vjeç, supozohet në fillim të vitit 2022, thotë Dr. Fauci

2021-11-19 në ora 21:49

Prindërit, mund të presin vaksina për fëmijët më të vegjël se 5 vjeç – deri në pranverën e ardhshme, tha Dr. Anthony S. Fauci, drejtor i Institutit Kombëtar të Alergjisë dhe Sëmundjeve Infektive, në një intervistë me Business Insider këtë javë.

Rregullatorët federalë kanë rekomanduar një vaksinë kundër koronavirusit për të gjithë fëmijët moshave 5 vjeç e sipër përcjell Gazeta Shneta.

Por fëmijët më të vegjël të vendit mbeten të pavaksinuar pasi Pfizer dhe partneri i saj BioNTech vazhdojnë të mbledhin të dhëna në një provë klinike për fëmijët e moshës midis 6 muajsh dhe 5 vjeç.

Dy prodhues të tjerë të vaksinave, Moderna dhe Johnson & Johnson, kanë planifikuar prova të vaksinave pediatrike, por ato nuk janë ende duke u zhvilluar.

Dr. Fauci tha se ai pret që ato prova klinike të kenë të dhëna të hershme mbi sigurinë dhe efikasitetin e vaksinës për atë grupmoshë deri në pranverë.

“Shpresojmë që brenda një periudhe mjaft të shkurtër kohore, me gjasë fillimi i vitit të ardhshëm në 2022, në tremujorin e parë të 2022, do të jetë në dispozicion të tyre,” tha ai për Business Insider.

Pasi Pfizer të ketë përfunduar provën e tyre klinike për fëmijët nga 6 muaj deri në 5 vjeç, kompania ka të ngjarë të paraqesë të dhënat dhe të paraqesë një kërkesë për një autorizim përdorimi emergjent tek Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA). Nëse FDA e autorizon vaksinën për atë grupmoshë të re, një panel ekspertësh të pavarur do të shqyrtojë nëse do ta rekomandohet vaksinimi. Drejtori i Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve do të ketë fjalën e fundit për rekomandimin e vaksinës për fëmijët më të vegjël të vendit. /Gazeta Shneta/