Vaksinat që duhet t’i merrni para dhe gjatë shtatzënisë

2018-10-28 në ora 22:54

Vaksinat janë një pjesë e rëndësishme e kujdesit shëndetësor normal dhe ndihmojnë në parandalimin e një sërë sëmundjesh, si gripit, hepatitit dhe viruseve të tjera.

Kur jeni shtatzënë, këto vaksina ju mbrojnë ju dhe fëmijën tuaj. Ka disa vaksina që janë të rekomanduara gjatë shtatzënisë për të mbrojtur të dyja pritësin dhe fëmijën e saj.

Megjithatë, është e rëndësishme të kihet parasysh që disa vaksina duhet të merren para shtatzënisë, ndërsa të tjerat janë të sigurta edhe gjatë shtatzënisë, transmeton Gazeta Shneta.

Para se të merrni ndonjë vaksinim gjatë shtatzënisë, duhet të dini se cilat vaksina keni marrë.

Megjithatë, nëse nuk e keni marrë këtë vaksinë të shtatzënisë, është e rëndësishme ta bëni këtë, pasi që rubeola veçanërisht mund të shkaktojë komplikacione të rënda dhe të gjatë për fëmijën.

Rekomandohet që të merrni vaksinën kundër rubeolës të paktën një muaj para se të përpiqeni të mbeteni shtatzënë./Gazeta Shneta/