Vazhdon vaksinimi i pacientëve të dializës, nesër fillohet me të moshuarit 75-79 vjeç

2021-04-15 në ora 10:05

Vaksinimi i pacientëve të dializës do të vazhdojë edhe sot në qendrat e vaksinimit nëpër komunat e Kosovës.

Ministria e Shëndetësisë në një njoftim ka bërë të ditur se krahas vaksinimit të pacientëve të hemodializës, gjatë kësaj kohe procesi i vaksinimit është i hapur edhe më tej për profesionistët shëndetësor si dhe për personat mbi moshën 80 vjeçare.

Kurse, duke filluar nga data 16 prill 2021 (e premte) për disa ditë me radhë, në Prishtinë dhe në të gjitha komunat, do të fillojë vaksinimi i personave të moshës 75-79 vjeç me sëmundje kronike, sipas listës së diagnozave të pacientëve me sëmundje kronike, të dëshmuar me raport mjekësor me rastin e paraqitjes për vaksinim.

Numri i personave që do të vaksinohen nga kategoria e të prekurve nga sëmundjet kronike brenda grup-moshës 75-79, varet nga numri i dozave të vaksinës kundër Covid-19 në dispozicion.