Vdekjet e dyshimta në QKUK, kërkohet vazhdimi i paraburgimit për Naser Gurin

2017-11-03 në ora 10:29

Gjykata Themelore në Prishtinë ka pranuar kërkesën për vazhdimin e paraburgimit për Naser Gurin.

Guri është arrestuar për rastin e tri vdekjeve të dyshimta në QKUK, pasi furnizonte klinikat me gaz oksidul të prodhuar pa licencë në Kosovë, shkruan Gazeta Shneta.

Kërkesën për vazhdimin e paraburgimit e ka konfirmuar avokati i Gurit, Bajram Tmava.

Ai ka bërë të ditur për Gazeta Shneta se e ka kundërshtuar këtë kërkesë.

“E kam marr kërkesën për vazhdimin e paraburgimit. E kam kundërshtuar të njëjtën dhe ende nuk e kam vendimin e gjykatës”, ka deklaruar Tmava.

Gurit i ishte caktuar masa e paraburgimit prej një muaj, nga 5 tetori deri më 5 nëntor.

Kompania e Gurit në Kaçanik, “Bubeari Komerc”, prodhonte gazin oksidul pa licencë, i cili deri më tani dyshohet të jetë shkaku i vdekjeve të pacientëve.

Prokuroria ka marr disa mostra të këtij gazi nga QKUK-ja për t’i kryer analizat, por deri më tani nuk ka pasur ndonjë rezultat.

Poashtu janë duke u zvarritur edhe analizat e obduksionit të tre trupave të pacientëve të vdekur. /Gazeta Shneta/