Vitia, Zemajt: Çka iu desht një QMF në Strellc në vendlindjen tuaj, a ta ndërtoj edhe unë në Marec

2021-04-26 në ora 16:37

Debat i ashpër po zhvillohet në Kuvendin e Kosovës mes ish-ministrit të Shëndetësisë, Armend Zemaj dhe atij aktual Arben Vitia. Përderisa ky i fundit u kritikua nga Zemaj, Vitia mori fjalën dhe replikoi me të.

Vitia i tha Zemajt se ka qeverisuar 10 muaj, por dëmin që e ka shkaktuar është si për 10 vite.

“Është shqetësuese gjithë ato kundërthënie në fjalim që i patët z.Zemaj. Folët për specializime, gjëja me e lehtë është të nënshkruhen 1.400-2000 specializime. Në kohë pandemie të merren 1.400 punëtorë -ushtarë të kësaj pandemie nga vendet ku punojnë edhe merren direkt me pacientët në terren, ku nuk kanë çfarë të bëjnë se nuk kanë mentorë të mjaftueshëm e nuk e marrin as dijen e duhur -është një dëm që nuk mund të riparohet…Nuk po mundem me besu që dikush që ka qenë në MSH të vije në një konstatim të pabazuar.Ju kuptoj në petkun e opozitarit, çdo kritikë tuajen do ta marrë me seriozitet dhe çdo ofendim me shumë sporitivitet”, tha Vitia ndër të tjera në Kuvend, tranbsmeton Gazeta Express.

Tutje ai e pyeti Zemajn se pse e ka nisur ndërtimin e një QMF-je në Strellc në vendlindjen e tij dhe pse e ka përmendur ndërtimin e Spitalit të Podujevës pa pasur buxhet.

Po pse në kohë pandemie e keni përgjysmuar buxhetin nëpër komuna…Pse keni thënë se do të ndërtoni spitalin e Podujevës pa pasur asnjë cent…Keni larguar komplet mjekët nga fronti dhe keni sjellë në koridore të QKUK-së, pa pasur askush t’i mësojë…Çka ju dasht një Qendër e Mjekësisë në Strellc në vendlindjen e juaj, a ta ndërtojë edhe unë në Marec dhe të shkojë në këtë logjikë”, tha ai ndër të tjera.

Replikat mes tyre nisën pasi ish-ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj ka kritikuar ministrin aktual Arben Vitinë për menaxhimin e gjendjes me COVID-19.

Ai ka thënë se pasi i ka dorëzuar detyrën ministrit Vitia, është dëshpëruar me situatën e krijuar.